Podium


vvh9789057592799.jpg
13,5x20 cm
€ 21,00
192 pagina's
Omslag: Roald Triebels
ISBN: 9789057592799
Nur: 301

Titels


verwacht 17-03-2020

Marjolein Visser
Restmens

In een tijd van obsessieve omgang met het uiterlijk en het hebben van ‘volgers’, is de impact van een plotselinge verandering in het voorkomen ingrijpend. Dit uitgangspunt gebruikt de jonge, veelbelovende schrijfster Marjolein Visser voor haar debuutroman Restmens. Via haar aangrijpende vertelling roept ze prangende vragen op als: kom je dichter bij je eigen kern als je voorkomen bedreigd wordt, of juist niet? Zorgt een veranderend uiterlijk voor een veranderend innerlijk?

Twee personages dragen het verhaal.
Pim is verstandelijk gehandicapt. Als puber begint hij zich steeds bewuster te worden van zijn beperking. De toenemende innerlijke spanning komt tot een uitbarsting wanneer zijn ouders hem voorbereiden op uit huis plaatsing. Hij lucht zijn hart bij de denkbeeldige luisteraars van radio Pim FM.
Wetenschapper David wordt veertig en mag een feest geven. Hij heeft een ongeluk gehad waardoor hij blijvend invalide is en wordt omringd door hulpverleners. Wanneer zijn vriendin een nieuwe relatie blijkt te hebben, verliest hij alle moed. Na een climax voor beiden ontmoeten Pim en David elkaar in het ziekenhuis en vinden zij in elkaar het publiek dat ze misten. Een overtuigend debuut.