Uitgeverij Podium


9789463810067.vdh001.jpg
13,5x20 cm
€ 20,99
288 pagina's
Omslag: Rouwhorst + Van Roon
ISBN: 9789463810067
Nur: 301

Titels


verwacht 01-02-2022

Paul Thé Teunissen
Zwakke enkels

In een lang uitgestelde 'brief ' aan zijn overleden moeder vraagt een zoon zich af hoe een voor hem traumatische geschiedenis - het verlies van vier dierbare vrienden door een gruwelijk ongeluk, het faillissement van het familiebedrijf en zijn moeders onverwachte dood - nu precies is verlopen.
Nadat zijn moeder is overleden en hij zijn vriendin heeft verlaten, komt hij in een wereld terecht van daklozen, psychiatrische patiënten, alcoholisten en andere verstotenen. Opgejaagd door jeugdherinneringen gaat hij op zoek naar antwoorden. Wat is er gebeurd? Wilde zijn moeder dood? Is hij door die geschiedenis niet bij machte een goede vader
voor zijn zoontje te zijn?

 


Jaren later probeert hij zijn moeder dichterbij te halen door aan haar zus, haar minnaar en haar psychiater eindelijk de vragen te stellen die hem al die tijd uit zijn slaap hielden.
Tijdens deze bij vlagen hilarische maar vooral ontroerende autobiografische roman komen we erachter hoe de waterval van ellende het eerst zo gelukkige gezin uiteendreef en hoe de verteller zelf aan de rand van de afgrond belandde.


Zwakke enkels is een rijk boek over rouw en berouw, over jezelf verliezen en hervinden, over de dood en de liefde, maar bovenal een weemoedig stemmende ode aan de moeder.