Uitgeverij Podium


3Omslag_2D.jpg
15 x 22
ca. 56 pagina's
Omslag: Luuk Huiskes
ISBN: 978 90 5759 932 3
Nur: 306

Titels


Ingmar Heytze
Ik wilde je iets moois vertellen

‘Het vaderschap voegt een nieuwe dimensie toe,’ schreef Trouw drie jaar geleden over De man die ophield te bestaan. Voor de hoofdpersoon uit die bundel is een andere man in de plaats gekomen, die het op zijn beurt niet makkelijk heeft.
Heytze dicht zonder gêne over de soms gespannen verhouding tussen kunstenaar- en vaderschap. Over het leven achter de kinderwagen, het sjokken door koopgoten, het brevet van onvermogen dat elke ouder vroeg of laat overhandigd krijgt. De dichter trekt zich terug achter het luik op zolder in het gezelschap van zeven gitaren, ‘zeven levens die ik ook had kunnen leiden.’ Met uitzicht op de groene muur van een monumentaal kerkhof, een gitaar op schoot en een forse borrel onder handbereik neemt de dichter afscheid van zijn jeugd, van overleden collega’s en vrienden. Zo ontstaat er ruimte om te reiken naar wat het menselijk verstand te boven gaat, en hervindt de dichter zijn balans.


Ik wilde je iets moois vertellen is een sublieme bundel over liefde, verwondering en vergankelijkheid.

Quotes

'Heldere regels, soepel ritme, originele maar ook toegankelij- ke beeldspraak, een grap en daarachter verborgen iets dat knaagt of schuurt. (...) Heytze klinkt dan nog altijd als zichzelf, zijn stem heeft er een aantal tonen bij gekregen.'

Trouw


⭐⭐⭐⭐Standaard der Letteren

 

‘Deze lezer heeft vijftig bladzijden lang ademloos geluisterd.’

Meander Magazine