Uitgeverij Podium


vvh9789057599194_RGB_online_gebruik_.jpg
14 x 21
ca. 240 pagina's
Omslag: Roald Triebels
ISBN: 978 90 5759 919 4
Nur: 320

Titels


Lodewijk Asscher
Opstaan in het Lloyd Hotel

Van kroonprins tot recordverliezer,’ grapte hij afgelopen voorjaar zelf. Lodewijk Asscher. Spraakmakend wethouder van Amsterdam, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vicepremier, partijleider van de PvdA. Asscher heeft alles meegemaakt in de politiek, van glorieuze opkomst tot boegbeeld in misschien wel de moeilijkste periode die zijn partij doormaakt. Ook in zijn privéleven kende hij tegenslag; begin dit jaar overleed zijn vader, telg uit de roemrijke Asscher-familie. In Opstaan in het Lloyd Hotel schrijft Lodewijk Asscher openhartig over zijn persoonlijke en politieke ervaringen. Hij schetst de dilemma’s waarvoor hij zich geplaatst ziet en verbindt deze aan de drijfveren die hem tot een van de meest bevlogen politici van Nederland maken. Ook toont hij wat verliezen met hem deed. Een verademing in een tijd waarin politici zich meer als merk profileren dan als herauten van diep doorvoelde maatschappelijke overtuigingen.

 

In dit boek, deels opgetekend in het voor hem belangrijke
Amsterdamse Lloyd Hotel, laat Asscher alle hedendaagse dilemma’s de revue passeren: vrijheid, werk, onderwijs, Europa, identiteit, moraal – niet in politieke soundbites, maar vanuit persoonlijke ervaringen, in een stijl net zo beheerst en ontspannen als de samenleving die hij voor ogen ziet.

Quotes

'Ik raad het iedereen die van politiek houdt aan om dit boek te lezen.'

Jeroen Pauw

 

‘Een verademing in een tijd waarin we vergeten dat politici ook mensen zijn.’

Spraakmakers

 

'Lodewijk Asscher stelt zich uitermate kwetsbaar op.'

Patrick Lodiers, De Nieuws BV

 

'Als je dit boek leest krijg je een heel goed beeld van wat er mis is in Nederland.'

Francisco van Jole, De Nieuws BV

 

'Verrassend frisse ideeën over wat een goede samenleving zou kunnen zijn, en op welke manier we dat zouden moeten verwezenlijken.' ★★★★ Hebban