Uitgeverij Podium


Neuvel_De_Pater_-_t_Is_hier_een_gekkenhuis_2D.jpg
paperback
€ 23,50
304 pagina's
Omslag: bij Barbara
ISBN: 978 90 5759 896 8
Nur: 320

Titels


Koos Neuvel - Caroline de Pater
't Is hier een gekkenhuis

De ommezwaai in de geestelijke gezondheidszorg

 

Ooit werden mensen met een psychiatrische stoornis massaal in inrichtingen opgenomen, ver weg van de bewoonde wereld. Tegenwoordig ligt de nadruk op zelfredzaamheid en actief  meedoen in de samenleving. Maar hoe realistisch is dat  eigenlijk?
Koos Neuvel en Caroline de Pater zijn twee jaar te gast geweest in een psychiatrische kliniek voor mensen die erop rekenden daar tot het eind van hun leven verzorgd te worden. Totdat bleek dat de kliniek binnen een paar jaar moest sluiten. Veel bewoners dienden naar een eigen woning te verhuizen.
Naar hun mening wordt echter zelden gevraagd. Zien ze  ernaar uit om de instelling te verlaten? Hoe vergaat het de mensen die de stap naar zelfstandig wonen hebben gezet? Lukt het hen om volop mee te doen in de samenleving? Aan de hand van vele aangrijpende persoonlijke verhalen schetsen Neuvel en De Pater een indringend beeld van wat gerust een revolutie in de geestelijke gezondheidszorg genoemd mag  worden.

Quotes

’t Is hier een gekkenhuis is een onthullend en spraakmakend boek dat door zijn vlotte taalgebruik een plezier is om te lezen.’

Medisch Contact

 

‘Een prettig en beeldend geschreven boek waarin de huidige dilemma’s van goede zorg glashelder worden neergepend’

GGZ Totaal

 

‘Goed gedocumenteerd en behartigenswaardig’

De Volkskrant