Uitgeverij Podium


vvh9789057598715.jpg
€ 23,50
ca. 256 pagina's
Omslag: Bij Barbara
ISBN: 9789057598708

Titels


Rebecca Solnit
De moeder aller vragen

De essays van Rebecca Solnit zijn urgenter dan ooit.
In het voorjaar verscheen haar spraakmakende bundel Mannen leggen me altijd alles uit. Sinds de komst van president Trump zijn haar verontwaardiging en onvrede over de groeiende ongelijkheid in de westerse samenleving met de dag toegenomen. Ondanks alles weet ze gelukkig haar lichte toon en humoristische inslag te behouden.
In De moeder aller vragen rekent ze af met vele misvattingen die diep in onze cultuur geworteld zijn. Het titelessay verwijst bijvoorbeeld naar de vraag die een journalist Solnit stelde tijdens een lezing over Virginia Woolf. Waarom bleef Woolf kinderloos? Solnit zelf moest deze vraag ook meermaals beantwoorden. Hoe vaak zou die vraag aan een mannelijke auteur worden gesteld?
Dit is maar een van de vele ingesleten denkbeelden die Solnit onder de loep neemt. Met haar glasheldere inzichten toont ze zich een van de belangrijkste activistische schrijvers van dit moment, zonder ook maar een moment dogmatisch te worden.

Quotes

‘Solnit is een meester in het blootleggen van de donkere
onderstromen van gewone, alledaagse situaties.’

Elle


‘Solnit formuleert brutaal, scherp en fris van de lever.’ ****

NRC Handelsblad

 

‘Solnit heeft een geweldig opmerkingsvermogen. Ze bekijkt bepaalde problemen, zoals de ongelijke verhouding tussen mannen en vrouwen, van alle mogelijke kanten. Bovendien is ze geestig, gevat, scherp en belezen.’

Trouw


'Rebecca Solnit heeft een scherpe pen maar ook een fijnzinnig gevoel voor humor. Dat maakt dat het boek blijft boeien. Het zet je vast en zeker aan het denken en het zal er zeker voor zorgen dat veel dingen ineens niet meer zo gewoon zijn.'

Hebban