Uitgeverij Podium


vvh9789057598180.jpg
€ 12,50
ISBN: 978 90 5759 8180

Titels


Arjen Lubach
IV (midprice)

Steeds meer mensen weten dat Arjen Lubach naast radio-, tv- en theatermaker, bovenal schrijver is. Na drie zeer goed ontvangen romans schreef hij bij wijze van experiment een thriller. ‘Als alles misloopt kan ik altijd nog een thriller schrijven,’ hoorde hij collega-schrijvers geregeld zeggen. Ofschoon als romancier al zeer succesvol, besloot hij de proef op de som te nemen en schreef de ijzingwekkende pageturner IV.
In dit verhaal gaat Elsa op zoek naar de moordenaar van haar vader. Ze komt tot de ontdekking dat hij op het spoor was van de ontrafeling van een groot staatsgeheim. Als blijkt dat Elsa zelf wordt verdacht van de moord, volgt er een bloedstollende achtervolging van 24 uur door Amsterdam, via de duinen bij Heemskerk naar Zuid-Frankrijk. Wie heeft haar erin geluisd? Wat hebben de geschriften van Cicero ermee te maken? En wie is toch de mysterieuze IV?
Nu IV bekroond werd met de Crimezone Debuutprijs, genomineerd voor De Gouden Strop en overladen met positieve recensies, kunnen we stellen dat het experiment glansrijk is geslaagd.

Quotes

IV bevat alle ingrediënten van de geslaagde thriller: actie, een vlotte stijl, daders met duistere motieven.’

Trouw

 

‘Een spannend boek in een pakkende schrijfstijl, een pageturner, waarbij je continu benieuwd blijft naar de volgende pagina. Met dit boek heeft de schrijver een knap staaltje van zijn kunnen afgeleverd.’

Jury De Gouden Strop 2013

 

‘Dit zijn van die boeken waardoor je je plezier in lezen behoudt.’

Leeuwarder Courant


'Zowel 'IV' als 'IV 2.0' is verrukkelijke light-reading, een combinatie van de Amerikaanse tv-serie 24 en De Da Vinci Code (...) de nieuwe ontknoping is minder grotesk en de actualiteit is er slim in verwerkt.' ****
nrc.next