Uitgeverij Podium


Mismatch_9789057597374_voorplat_website.jpg
paperback met flappen 14 x 21
€ 23,50
320 pagina's
Omslag: Moker
ISBN: 978 90 5759 737 4
Nur: 320

Titels


Ronald Giphart - Ronald Giphart - Mark van Vugt
Mismatch

Ons lichaam vertoont nog altijd sporen van de oertijd. Waarom worden we bijvoorbeeld niet geboren met een soort schoenen aan onze voeten? En wat is het nut van onze blindedarm of kleine teen?

Ook ons brein is voor een belangrijk deel nog net zo geprogrammeerd als dat van onze prehistorische voorouders. Maar de omgeving is ingrijpend veranderd. Hierdoor ontstaat  ‘mismatch’. Mismatch verklaart waarom er zoveel mensen rondlopen met rugklachten, hart- en vaatziektes, diabetes en overgewicht, depressies en burnouts. Maar ook in ons liefdesleven, de opvoeding van kinderen, politiek, werk, het geloof en milieu komt mismatch veelvuldig voor zonder dat we ons ervan bewust zijn. 

In dit fascinerende boek laten Ronald Giphart en Mark van Vugt zien hoe inzicht in mismatch ons kan helpen een gezonder en gelukkiger leven te leiden en een betere samenleving te creëren.

 

RGMVV

Klik voor het interview met Ronald Giphart & Mark van Vugt in Jinek.


Klik voor het interview met Ronald Giphart & Mark van Vugt bij Met Het Oog Op Morgen.

Quotes

'Het duo slaagt er goed in om met aanstekelijke voorbeelden te laten zien hoe onze verre voorouders duizenden generaties lang leefden en hoe gigantisch het verschil is met hoe we anno 2016 onze dagen doorbrengen.'

Tonie Mudde in de Volkskrant

 

'Een heel interessant, goed geschreven én smeuïg boek.'

Max van Weezel in Met het oog op morgen


'De voorbeelden inspireren om meer te leven naar de verlangens van ons oerbrein.'
Psychologie Magazine

'De heren houden het niet alleen bij een opsomming van deze mismatches; aan het eind van ieder hoofdstuk dragen ze oplossingen aan. Het levert een interessant, humoristisch boek op.'
KIJK

'Een encyclopedie over de mens in de stijl van de Amerikaanse auteur Bill Bryson.'

Cleeft