Uitgeverij Podium


WOESTEN_9789057597206_VP.jpg
paperback 13 x 20
€ 12,50
384 pagina's
Omslag: Kris Demey
ISBN: 978 90 5759 720 6

Titels


Kris Van Steenberge
Woesten (midprice)

Woesten van Kris Van Steenberge (1963) werd in een jaar tijd zes maal herdrukt. Dat is niet verwonderlijk gezien de alom lovende kritieken, het winnen van de Bronzen Uil (zowel jury- als publieksprijs) en de Debuutprijs.

Het indringende debuut brengt ons naar de Vlaamse klei, waar de negentiende eeuw ten einde loopt. In het dorp Woesten treedt Elisabeth, dochter van de smid, in het huwelijk met de jonge arts Guillaume Duponselle. Als Elisabeth acht maanden later van een tweeling bevalt, blijkt de eerstgeborene een prachtige zoon, Valentijn. Het tweede kind is zo mismaakt dat Guillaume weigert hem een naam te geven.

We volgen in Woesten de dorpse gebeurtenissen rond de opgroeiende tweeling terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn intrede doet.

Quotes

‘Van Steenberge blaast je van je sokken, die heeft geen inkt in de pen maar buskruit.’

Boekenpanel van DWDD

 

‘Hartverwarmend. Sterk debuut. Verhelderend, slim gedaan.’

De Standaard

 

‘Baadt in een bijna beckettiaanse schoonheid.’

Knack


'Ook erg goed is Woesten, het romandebuut van de jonge Vlaamse schrijver Kris Van Steenberge. Je ziet heel goed hoe de oorlog de levens van jonge mensen veranderde en hoe dorpen werden ontwricht door het conflict.'

Stefan Hertmans


'Overweldigend (...) indrigend (...) een boek om in 1 adem uit te lezen, niet in het minst om de prachtige, barokke taal.' Gazet van Antwerpen

 

'Van ongewoon hoog niveau.'

Knack

 

'Met deze indrukwekkende debuutroman is een tijdloze tragedie geschreven.'

8weekly