Uitgeverij Podium


Handboek_Wijnliefhebber_9789057596711_VP_DEF.JPG
Luxe paperback in integraalband 18 x 21
€ 29,50
400 pagina's
Omslag: Werkplaats Amsterdam
ISBN: 9789057596711

Titels


Nicolaas Klei - Harold Hamersma
Handboek voor de moderne wijnliefhebber

Harold Hamersma en Nicolaas Klei verkochten samen al meer dan een miljoen boeken over wijn. Hoewel de heren op het eerste gezicht veel van elkaar verschillen (Hamersma is voortdurend op reis, terwijl Klei zich liever terugtrekt in zijn proeflokaal), hebben ze één grote gemene deler: ze schrijven recht voor hun raap en met humor over wijn en alles wat daarmee samenhangt.

Zowel de beginnende als de doorgewinterde wijndrinker zal veel plezier beleven aan het Handboek voor de moderne wijnliefhebber, het indrukwekkende gevolg van een unieke samenwerking. Beroemde, maar juist ook minder beroemde druiven en wijnhuizen komen aan bod. Uitgebreid wordt stilgestaan bij jargon, want hoe overbluf je een sommelier? Daarnaast geven Hamersma en Klei een keur aan praktische tips. Wat schenk je tijdens een eerste date, Kerst of een buurtbarbecue? Welke glazen zijn de beste? Hoe lang kun je wijn bewaren? En is het echt waar dat een paar glazen per dag goed zijn voor je gezondheid?

Dit onweerstaanbare ‘Handboek wijn’ verschijnt in onze succesvolle reeks handboeken. De vormgeving is als altijd in handen van Werkplaats Amsterdam.

Quotes

'Een heerlijk boek waar elke wijnliefhebber spontaan dorst van krijgt.'

Floor van Ede, eigenaresse van gerenommeerd restaurant Brasserie van Baerle in Amsterdam


‘Harold Hamersma en Nicolaas Klei hebben een opgetogen wijnboek gemaakt. Met de hen bekende fluiten-in-het-veld-manier van schrijven, brengen ze de lezer veel wijnwijsheid bij (…) een waterval aan praktische tips.’

Bouillon magazine


'Over wijn kun je nooit genoeg weten.'

Anita Witzier in KRO Magazine

 

'Amusant en nuttig voor wie graag een lekker glas wijn drinkt (...) tevens een prima naslagwerk.'

LeesKost