Uitgeverij Podium


Dames_en_heren.JPG
Paperback met flappen 14 x 19
€ 22,00
Omslag: Studio Ron van Roon
ISBN: 9789057595677
originele titel: Ladies and Gentlemen
vertaler: Dennis Keesmaat en Monique Eggermont

Titels


Adam Ross
Dames en heren

De Amerikaanse schrijver Adam Ross doet in Dames en heren datgene wat alleen in literatuur mogelijk is: hij kruipt in de hoofden van zijn personages en toont hun diepste angsten, verlangens en schimmige motieven. Niet voor niets werd hij tweemaal door The New York Times betiteld als 'an enormously talented writer'.
In elk verhaal in deze bundel laat Adam Ross een figuurlijke bom tikken, de vraag is of hij afgaat - en wanneer. Zoals in het titelverhaal, waarin een getrouwde vrouw haar jeugdliefde tegen het lijf loopt en ter plekke overweegt haar gezin in de steek te laten en een affaire te beginnen. In het verhaal 'Wat in het verschiet ligt' dreigt een werkloze man zijn gevoel voor eigenwaarde te verliezen in een veelbelovend sollicitatiegesprek. En in 'De zelfmoordkamer' gaan twee studenten een morbide weddenschap met elkaar aan, met een afloop die je knock-out achterlaat.

Quotes

'Het is een verhaal waaraan je onmiddellijk opnieuw begint. Subliem en stralend. ****'

Het Parool over het verhaal 'De zelfmoordkamer'

 

‘De combinatie van die levensechtheid en Ross’ indringende beschrijvingen zorgen ervoor dat Dames en heren blijft verleiden en verrassen.’

Cultuurbewust.nl


'Uitgeverij Podium blijft het korte verhaal hardnekkig steunen - met Adam Ross hebt u een reden om dat ook te doen.'

Focus