Uitgeverij Podium


Ademhalen_onder_de_maan.jpeg
Deze titel is niet meer leverbaar
ISBN: 9789057594649

Titels


Ingmar Heytze
Ademhalen onder de maan

Ademhalen onder de maan gaat verder waar zijn voorganger Elders in de wereld (2008) ophield. Daarin draaide het om de wetenschap dat de mens maar een fractie van het bestaan als geheel meekrijgt. In zijn nieuwe bundel beseft de dichter dat de mens nog veel meer mist doordat hij maar één leven kan leiden. Hij gaat daar niet mee akkoord. Als een kameleon kruipt Heytze in de huid van voorouders, van historische figuren als Jan van Scorel en Joeri Gagarin.
Waar staat het huis waar je óók had kunnen wonen? Hoe weet je zeker dat je niet in een maquette woont? En wat voert de buurman, die je net zo goed had kunnen zijn, in zijn schild achter het spionnetje van zijn voordeur?

Ademhalen onder de maan is het meesterstuk van de enige Nederlandse dichter die steeds serieuzer kan worden zonder aan natuurlijke leesbaarheid en lichtheid in te boeten.

Quotes

‎'Regels die bij anderen makkelijk tot kitsch worden, houden bij hem een aangename, nuchtere melancholie. Sentiment is hij met een paar trefzekere woorden altijd een stap voor, en romantische droombeelden kortwiekt hij voor ze hun vleugels al te wijd uitslaan.'
Trouw

'In Ademhalen onder de maan levert Ingmar Heytze goed gecomponeerde, stilistisch afgeronde gedichten.'
Het Parool

'Ingmar Heytze heeft met Ademhalen onder de maan zijn sterkste bundel tot nu toe afgeleverd.'
Absint

'Heytze heeft in zijn afgelopen negen bundels laten zien dat hij over de gave beschikt om dagelijkse beelden, gedachten en gesprekken om te zetten in prachtige gedichten met een zeer kenmerkende stijl. In Ademhalen onder de maan doet hij dit weer.'
Cultuurbewust.nl