Uitgeverij Podium


Handboek_Moderne_Vrouw_-_juiste_tint.jpg
Deze titel is niet meer leverbaar
ISBN: 9789057593673

Titels


Aaf Brandt Corstius - Machteld van Gelder
Handboek voor de moderne vrouw

Hoe ontsla je de werkster zonder schuldgevoel? Waar vind je een min of meer acceptabele man? Hoe regel je een ruggenprik? Wat moet je sparen om riant met pensioen te gaan? Hoe houd je een goede speech? En hoe overleef je een borrel waar je niemand kent?

In de jaren zestig kreeg elk meisje dat een vrouw werd, het kloeke handboek Femina. Daarin stond alles wat ze weten moest: van zilverwerk poetsen tot etentjes geven, van het behagen van de man tot het opvoeden van het kind. Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder schreven een soortgelijk handboek, voor de vrouw anno nu. Als ervaren levensamateurs (een probleemjeugd, vroege sterfgevallen, twee huwelijken, een scheiding, een lange-afstandsrelatie, het (stief)moederschap en ieder een eigen bedrijf), leerden ze hoe ze overeind bleven in het moderne leven en op basis daarvan stelden ze het handboek samen. Als een grote zus of goede vriendin geven ze je de goede raad die je wilt horen (maar waar je niet iedereen om durft te vragen). Waar ze levenservaring te kort kwamen riepen ze de hulp van deskundigen in.

In overzichtelijke hoofdstukken (‘Familie’, ‘Gezondheid’, ‘Geld’, ‘Liefde’, ‘Moderne etiquette’, ‘Stijl’, ‘Thuis’, ‘Werk’) worden serieuze en minder serieuze adviezen afgewisseld met columns van Brandt Corstius en prachtige illustraties en handige oplossingen voor alledaagse problemen van Machteld van Gelder. Dit glossy doe-het-zelfboek voor de geest is verplichte kost voor elke vrouw met een beetje ambitie.


 

Quotes

'Grappig is het zeker - dat kun je wel aan deze vrouwen overlaten.'
Opzij


'Ik hou in elk geval de rest van de eeuw Aaf en Machteld bij de hand.'
Boek


'De auteurs zijn reuze oprecht en grappig.'
Volkskrant Magazine

'Een rijke bron van informatie en vermaak.'
HP/de Tijd


'Wijze vrouwen hebben de morele plicht hun kennis door te geven aan andere vrouwen. Machteld en Aaf nemen hun verantwoordelijkheid. Hulde.'
Daphne Bunskoek

'Een ontzettend leuk, goed boek. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen.'
Paul de Leeuw