Podium


Nieuws

vvh9789057598067.jpg
30-09-2016

Auteursbezoek & nieuw boek DBC Pierre

‘Het gaat ze niets aan dat je moet leren schrijven. Laten ze maar denken dat je zo geboren bent.’

– Ernest Hemingway


DBC Pierre won met zijn debuutroman Vernon God Little de Man Booker Prize, de heilige graal van de Engelstalige literatuur. Hij had geen literatuuropleiding gevolgd en nog nooit een schrijfcursus gedaan. Hoe dat mogelijk is? Dát onthult hij in Laat ze maar denken dat je als schrijver geboren bent.

 

Met de bekeringsdrang van een zendeling en de vasthoudendheid van een drugsdealer, moedigt hij zowel beginnende als gearriveerde auteurs aan om alle bestaande ideeën overboord te gooien en te beginnen ‘from scratch’. Overwin je angsten – door de confrontatie ermee aan te gaan.

 

Deze eigenwijze mix van autobiografie, essay en schrijfgids is onmisbaar voor iedereen met een liefde voor het geschreven woord.

 

Ter gelegenheid van het verschijnen van zijn nieuwe boek komt DBC Pierre naar Nederland om op te treden op o.a. Crossing Border in Den Haag (4 t/m 6 november). Kijk voor meer informatie: www.crossingborder.nl.

Column Joost Nijsen

  • manuscripta2012_01.jpg

    Vaarwel Manuscripta

    12-10-2016 -

    Mis ik iets of heeft iedereen in het vak het zo druk met zichzelf dat er niet of nauwelijks gereageerd is op een toch opzienbarend bericht? 'CPNB stopt met Manuscripta en Vers voor de Pers', kopte de website van Boekblad.

    Voor wie het zich niet herinnert: uitgevers toonden decennialang hun nieuwe aanbod aan boekhandels en media op Vers voor de Pers, in voorjaar en najaar. Ik ga er niet nostalgisch over doen maar dat waren in de hoogtijdagen van het boekenvak hoogtepunten in het jaar, waar iedereen vanuit de zomer- en winterluwte altijd opgewonden naar toe leefde. Kraampje, dummy’s, catalogi, blow-ups omslagen.