Uitgeverij Podium


vvh9789057595110.jpg
13,5x19 cm
€ 22,50
256 pagina's
Omslag: bij Barbara
ISBN: 9789057595110
Nur: 740
originele titel: Whose Story Is This?
vertaler: Karina van Santen en Martine Vosmaer

Titels


Rebecca Solnit
Wiens verhaal is dit?

Onze recente vertalingen van haar belangrijke bundels Mannen leggen me altijd alles uit en De moeder aller vragen vergrootten de bekendheid van Rebecca Solnit in ons land – waar ze veel minder was doorgedrongen dan elders ter wereld. Terwijl de grote problemen ons om de oren blijven vliegen, zeker vanuit Rebecca’s invloedrijke thuisland de Verenigde Staten, blijft Solnit er grondig naar kijken en er kristalhelder over berichten in het ene essay na het andere – altijd diep doordacht en prachtig opgeschreven. Welke veranderingen doen zich voor, in de positie van vrouwen (#MeToo), politiek, activisme, milieu? Hoe kwamen die tot stand, en: is het ook ons verhaal? Wat is de betekenis van macht versus kennis? Wat het verband tussen seksualiteit en kapitalisme, tussen egoïsme en kunst?

Van Solnit lezen word je wijzer: in al deze essays laat ze ons dingen zien waarover we anders misschien heen gekeken zouden hebben. Zoals iemand laatst zei: eigenlijk is ze Multatuli op z’n Amerikaans – eloquent, verrassend, autonoom en vooral: scherp als een mes.
Wiens verhaal is dit? is al met al een must voor wie haar al las, maar ook een ideale kennismaking met het denken en schrijven van een van de invloedrijkste chroniqueurs van deze tijd.

Quotes

‘Solnit is briljant en de sociale kwesties waar ze over schrijft zijn zeer urgent.’
De Correspondent

 

‘Haar essays kunnen zich meten met die van George Orwell en Susan Sontag.’
Marja Pruis