Podium


vvh9789057599606_klein.jpg
13,5x20 cm
208 pagina's
Omslag: Studio Ron van Roon
ISBN: 978 90 5759 960 6
Nur: 301

Titels


Elvis Peeters
De ommelanden

Een jonge fotografe is gefascineerd door de tragiek van uitzichtloosheid. Voor haar nieuwe project is ze neergestreken in het snikhete, vergeten achterland van Europa waar ze de dood portretteert. Wat ze zich niet realiseert, is dat de bewoners op hun beurt gefascineerd zijn door haar aanwezigheid. Nauwlettend volgen ze haar bewegingen en gedragingen.

Tot de fotografe op een dag met autopech strandt op een verlaten grindweg. Vanaf dat moment tonen de bewoners en het dorre achterland hun ware gezicht. Honderden kilometers verderop maken dierbaren in de stad zich zorgen over de terugkeer van de fotografe - en over de almaar aanhoudende droogte.

De ommelanden is een roman over solidariteit en individualiteit, over verbittering en veerkracht. En bovenal over de vraag wie we tot onze groep rekenen.

Quotes

Over Jacht:

 

‘Het schrijversduo is er weer in geslaagd onrust te stoken, precies zoals in eerder werk. Het is en blijft hun kunst om lezers op sensationele wijze te confronteren met een bepaalde moraal. Vragen borrelen vanzelf op.’ ★★★★ de Volkskrant