Uitgeverij Podium


Als_niemand_vangt_9789057596599_VP_Small_.jpg
Paperback 15 x 22
€ 17,00
56 pagina's
Omslag: Rob Westendorp
ISBN: 9789057596599

Titels


Krijn Peter Hesselink
Als niemand vangt

'Krijn Peter Hesselink is een oorspronkelijke geest,’ schreef De Groene Amsterdammer over zijn debuut Als geen ander. Ook met zijn vierde dichtbundel verrast hij: hij weet de frisheid van zijn eersteling te combineren met een gerijpt besef van de eigen tekortkomingen.

In Als niemand vangt onderzoekt Hesselink wat er gebeurt als je op jezelf teruggeworpen wordt. Het kind dat de regels van het spel nog niet begrijpt. De volwassene die de verlokkingen en kwellingen van de liefde verkent. Even beeldend als trefzeker schetst Hesselink de momenten waarop pijnlijk duidelijk wordt waar hij staat.

Quotes

'Heldere, spreektalige regels (...) Hesselink geeft de wereld makkelijk een lichte draai, en laat daarbij meer dan voorheen een ondertoon van verwarring en vervreemding toe'.

Trouw

 

'Wat is deze poëzie goed geschreven! Ik kon geen zwak gedicht vinden in deze bundel. Bij zoveel meesterschap ga je gewoon op zoek: Dit kan niet waar zijn. Ik kan toch geen recensie vullen met: O wat mooi! Wat goed! En: moet je dat lezen! Maar dat is wel hoe ik op de bundel reageerde.'

Meander Magazine

 

'Invoelbaar en speels. Associatief, maar waar nodig to the point. Vol van lust, liefde en last.’

derecensent.nl


'Deze poëzie is rijk aan originele beelden en heeft een fraai ritme en een vaak ondeugende frappe'.

NBD Biblion