Podium


Nieuws

32Muidhond_9789057597152_VP.jpg
13-09-2016

Inge Schilperoords Muidhond op shortlist Anton Wachterprijs

Muidhond van Inge Schilperoord is een van de zes genomineerde romans voor de Anton Wachterprijs 2016. De tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire prozadebuut van de afgelopen twee jaar wordt op zaterdag 12 november uitgereikt in de Grote Kerk van Harlingen.

 

Sinds verschijning sleepte Inge Schilperoord nominaties voor vrijwel iedere literaire prijs in de wacht. Het boek werd geshortlist voor de ECI Literatuurprijs, Libris Literatuur Prijs, Fintro Literatuurprijs en Opzij Literatuurprijs. Het maakt momenteel nog kans op de ANV Debutantenprijs en Anton Wachterprijs.

 

De Anton Wachterprijs is een speerpunt van het Centraal Comité 1945, in samenwerking met de gemeente Harlingen en de Vestdijkkring. De prijs is in 1977 ingesteld en is genoemd naar de hoofdpersoon van de autobiografisch getinte romancyclus van Simon Vestdijk die in Harlingen werd geboren. De winnaar van de 20e Anton Waterprijs ontvangt een replica van het beeldje van Anton Wachter op de Voorstraat van Harlingen en een geldbedrag.  

Column Joost Nijsen

  • Banner_Giphart.jpg

    Lieve meisjes

    26-09-2016 -

    Een uitgever kan zich eigenlijk niet veroorloven een recensie te recenseren. Is hij er doorgaans al niet voor opgeleid, een grotere hindernis vormt het besef, dat de uitgever die een criticus tegen de haren instrijkt, het risico loopt dat een volgend boek van die auteur of van een andere auteur uit zijn fonds, door diezelfde recensent, of het orgaan waarvoor hij of zij werkzaam is, bovengemiddeld kritisch wordt beschouwd.

    Bovendien, smaken verschillen, meningen lopen uiteen. Critici zijn het zelden roerend eens.