Podium


Nieuws

vvh9789057598067.jpg
30-09-2016

Auteursbezoek & nieuw boek DBC Pierre

‘Het gaat ze niets aan dat je moet leren schrijven. Laten ze maar denken dat je zo geboren bent.’

– Ernest Hemingway


DBC Pierre won met zijn debuutroman Vernon God Little de Man Booker Prize, de heilige graal van de Engelstalige literatuur. Hij had geen literatuuropleiding gevolgd en nog nooit een schrijfcursus gedaan. Hoe dat mogelijk is? Dát onthult hij in Laat ze maar denken dat je als schrijver geboren bent.

 

Met de bekeringsdrang van een zendeling en de vasthoudendheid van een drugsdealer, moedigt hij zowel beginnende als gearriveerde auteurs aan om alle bestaande ideeën overboord te gooien en te beginnen ‘from scratch’. Overwin je angsten – door de confrontatie ermee aan te gaan.

 

Deze eigenwijze mix van autobiografie, essay en schrijfgids is onmisbaar voor iedereen met een liefde voor het geschreven woord.

 

Ter gelegenheid van het verschijnen van zijn nieuwe boek komt DBC Pierre naar Nederland om op te treden op o.a. Crossing Border in Den Haag (4 t/m 6 november). Kijk voor meer informatie: www.crossingborder.nl.

Column Joost Nijsen

  • Culi.jpg

    AAN TAFEL!

    28-10-2016 -

    Je kunt het je als uitgeverij net zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Makkelijk zou  zijn je volledig toe te leggen op een afgebakend genre, bijvoorbeeld science fiction, en dan uitsluitend het kwaliteitssegment daarbinnen, en ook nog eens louter in vertaling. Met een beetje moeite ben je binnen een half jaar de absolute specialist.