Uitgeverij Podium


Nieuws

Pieter_Winsemius_en_Soufiane_Touzani_-_middel_gebru.jpg
21-09-2020

Voormalig minister Pieter Winsemius schenkt royalty's aan Touzani Foundation

Wordt zijn nieuwe boek, de voetbalroman Het derde, net zo’n bestseller als Je gaat het pas zien als je het doorhebt en zijn vele andere non-fictieboeken?

Pieter Winsemius hoopt het in de eerste plaats voor de Touzani Foundation, aan wie hij alle royalty’s zal schenken. ‘Als kinderen kunnen ontsporen, kunnen ze ook sporen’, is een credo van de stichting van straatvoetballer Soufiane Touzani.

 

Op 15 september verscheen dit nieuwe boek van de voormalig minister, lid Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en bijzonder hoogleraar. Het schrijfplezier en voetballiefde spatten eraf, van deze vermakelijke roman van Pieter Winsemius (1942). Zoals de titel klip en klaar zegt, gaat dit over ‘het derde’, een vriendenelftal waarin afkomst geen rol speelt.  Wanneer de spelers merken dat er steeds meer Bulgaren in de kantine verschijnen, verdiepen ze zich ook in het spel van het eerste. Dat leidt tot gevaarlijke, onthutsende ontdekkingen.

 

Het derde is een spannende en vermakelijke roman over voetbal, zeer herkenbaar voor allen die vaak of soms langs de lijn staan of op de grasmat, maar ook over vriendschap, verraad en eenzaamheid. Een roman die qua setting en publiek onbedoeld maar wonderwel aansluit bij All Stars, de legendarische comedyserie waarvan op zondag 20 september een nieuwe reeks startte.

Column Joost Nijsen

  • Kopie_van_Column_Joost_Nijsen_2_.png

    BOEKEN-HANDEL

    16-03-2021 -

    Je hebt de boekhandel, en de boeken-handel. Met de boekhandel gaat het dezer maanden natuurlijk niet zoals het zou kunnen en moeten. Omdat het lezen van boeken door de Nederlandse overheid niet beschouwd wordt als een essentiële levensbehoefte, anders dan in enkele andere, grote Europese landen, zijn ze nog steeds gereduceerd tot afhaalloketten. Dat is tenminste íéts. Maar niet genoeg.