Uitgeverij Podium


Nieuws

Pieter_Winsemius_en_Soufiane_Touzani_-_middel_gebru.jpg
21-09-2020

Voormalig minister Pieter Winsemius schenkt royalty's aan Touzani Foundation

Wordt zijn nieuwe boek, de voetbalroman Het derde, net zo’n bestseller als Je gaat het pas zien als je het doorhebt en zijn vele andere non-fictieboeken?

Pieter Winsemius hoopt het in de eerste plaats voor de Touzani Foundation, aan wie hij alle royalty’s zal schenken. ‘Als kinderen kunnen ontsporen, kunnen ze ook sporen’, is een credo van de stichting van straatvoetballer Soufiane Touzani.

 

Op 15 september verscheen dit nieuwe boek van de voormalig minister, lid Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en bijzonder hoogleraar. Het schrijfplezier en voetballiefde spatten eraf, van deze vermakelijke roman van Pieter Winsemius (1942). Zoals de titel klip en klaar zegt, gaat dit over ‘het derde’, een vriendenelftal waarin afkomst geen rol speelt.  Wanneer de spelers merken dat er steeds meer Bulgaren in de kantine verschijnen, verdiepen ze zich ook in het spel van het eerste. Dat leidt tot gevaarlijke, onthutsende ontdekkingen.

 

Het derde is een spannende en vermakelijke roman over voetbal, zeer herkenbaar voor allen die vaak of soms langs de lijn staan of op de grasmat, maar ook over vriendschap, verraad en eenzaamheid. Een roman die qua setting en publiek onbedoeld maar wonderwel aansluit bij All Stars, de legendarische comedyserie waarvan op zondag 20 september een nieuwe reeks startte.

Column Joost Nijsen

  • skyline_wolkenkrabbers.png

    Podium/Lannoo

    14-01-2021 -

    Hier de kwesties opsommen die de wereld al maanden op de proef stellen, zou beledigend zijn voor uw intelligentie. Bovendien, u wordt er elke dag mee doodgegooid in alle talkshows en in de rest van de media. De wereld hapt naar adem. Daarbij verbleekt elk nieuwtje op brancheniveau, al hebben de noden van de gesloten boekhandels economische, maatschappelijke en culturele relevantie. Dat er ondertussen in de uitgeverswereld een belangrijke overname plaatsvond…