Uitgeverij Podium


Nieuws

nieuw.jpg
26-06-2008

Weten wat Podium komend najaar brengt?

Klik hier voor de najaarscatalogus 2008

Auteurs of boeken?

‘Wij geven auteurs uit,’ benadrukken uitgevers nogal eens trots. Daarmee bedoelen ze dat ze niet van incident naar incident hollen maar duurzame banden aanknopen met hun schrijvers. Ook wij hier bij Podium geven ‘auteurs’ uit, als het even kan levenslang, en waarom eigenlijk niet nog langer? Zo’n oeuvre heeft altijd een begin. Verderop komt u auteurs tegen die u nog nauwelijks zult kennen maar hopelijk vaste gast aan onze tafel worden, zoals de Nederlandse oorlogsverslaggever Joeri Boom (watch that guy!). Daarnaast nieuwe boeken van schrijvers die al enige tijd op onze fondslijst prijken. Geweldige roman bijvoorbeeld van Adam Thorpe, die het verdient naar een veel breder publiek door te breken, misschien wel met dit boek over kunst ten tijde van oorlog. Al vanaf zijn debuut internationaal bekend en vast lid van onze stal is Hari Kunzru. Zijn derde roman is een meesterlijk verhaal gesitueerd in Baader Meinhof-achtige kringen in Engeland. Herman Franke, ook een auteur die we al jaren met trots uitgeven, komt uit zijn literaire laboratorium tevoorschijn met Zoek op Liefde. Ronald Giphart schreef een inspirerend en vermakelijk boek over koken en eten, logisch bijna na zijn roman over topkok Troost. Een sterke vrouwelijke literaire stem uit Vlaanderen: Geertrui Daem, al jaren productief maar hier voor het eerst onder dak. Hopelijk blijft ze bij ons. Uit Zuid-Afrika: Antjie Krog, met de Gedichtendagbundel 2009. Ook Kluun slaat (behalve met heruitgaven) genadeloos toe met wéér iets nieuws, de bundel Klunen.
Onze populaire wijnschrijver Nicolaas Klei levert een fors uitgebreide Superwijngids en verbond zich tevens aan een nieuw jaarlijks fenomeen: de Wijnagenda, oogstrelend en onmisbaar voor de wijnliefhebber. Een stralende toekomst is, als de voortekenen ons niet bedriegen, weggelegd voor het Handboek voor de moderne vrouw, een eigentijds naslagwerk gemaakt door het duo Machteld van Gelder en Aaf Brandt Corstius. De vitale columns van laatstgenoemde bieden wij hier in één moeite door ook proudly aan. En dan monden we uit in een wederom gloednieuw project: het eerste getekende literair tijdschrift van Nederland en Vlaanderen, eisner. Wie weet gaat eisner wel de gezochte spil vormen van aanbod in en vraag naar graphic novels in de Nederlandse boekwinkel.
Als u bij dit alles weer nauw met ons samenwerkt, staat niets ons in de weg onze voortreffelijke auteurs metterdaad levenslang, zo niet langer, uit te geven.


Joost Nijsen

 

Column Joost Nijsen

  • 1Kopie_van_Column_Joost_Nijsen_1_.png

    Radioreclame met auteurs

    15-09-2020 -

    Op de radio klinken steeds vaker spotjes op die zijn ingesproken door de auteurs zelf. Wij hebben dat ook af en toe zo uitgevoerd. Renate Dorrestein deed het bijvoorbeeld een keer voor een eigen, nieuwe roman, nadat ze aangaf meer te willen doen met haar fraaie voorleesstem. Het paste haar, met die warme, uitnodigende stem haar vele vaste lezers als het ware rechtstreeks toe te spreken.