Podium


Nieuws

1vvh9789057598371.jpg
14-05-2018

Onder een hemel van sproeten van Alex Boogers genomineerd voor Beste Boek voor Jongeren 2018

Onder een hemel van sproeten is genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren 2018 (voorheen Dioraphte literatuurprijs). De roman van Alex Boogers dingt mee naar de titel in de categorie Oorspronkelijk Nederlands.

 

De tien nominaties (in de categorieën Oorspronkelijk Nederlands en Vertaald) zijn door een volwassen vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Een jongerenjury kiest vervolgens aan de vooravond van de Boekenweek voor Jongeren (van 21 tot en met 30 september) welke twee boeken met de titel naar huis gaan. De winnaars, één uit elke categorie, ontvangen ieder een geldbedrag van €15.000.

 

De vakjury over Onder een hemel van sproeten:


‘Met een subliem uitgevoerde roundhousekick weet Alex Boogers de lezer te raken: je voelt je medeplichtig aan de misstanden in de samenleving waar de romanpersonages onder lijden, zonder dat je in staat bent om in te grijpen in hun lot. Boogers’ roman getuigt van waarlijk engagement en stroomt over van de vitaliteit, scheppingskracht en urgentie.’

 

Kijk hier voor meer informatie.

Column Joost Nijsen

  • Naamloos.png

    VRAAG EN AANBOD

    06-07-2018 -

    Toen de boekenmarkt onstuimig was, grofweg tussen 1995 en 2007, leek de vraag naar goede boeken wel eens groter dan het aanbod. Er verscheen een hoop rommel, maar de markt was zo groot, dat het bijna niet uitmaakte: je verkocht het toch wel, en anders ging het naar de toen óok nog bloeiende ramsj.