Podium


Nieuws

Blees_Gerda_-_Po_zieavond_Literatuurhuis_12_april_2.jpg
23-03-2018

Kira Wuck, Gerda Blees, Peter Swanborn en Krijn Peter Hesselink bij ‘Poëzie in de molen’

Op donderdagavond 12 april vormt Houtzaagmolen de Ster het decor van een feestelijke poëzieavond. Vier van onze dichters – Kira Wuck, Gerda Blees, Peter Swanborn en Krijn Peter Hesselink – dragen voor uit hun recent verschenen werk en vertellen over het schrijfproces dat schuilging achter hun nieuwe bundels. 

 

Kira Wuck zal voordragen uit haar onlangs verschenen en lovend ontvangen bundel De zee heeft honger. Gerda Blees, Peter Swanborn en Krijn Peter Hesselink brengen voor het eerst de gedichten uit hun dan pas verschenen werk ten gehore – respectievelijk Dwaallichten, Het wolkenreparatieatelier en Toondoof.

 

Singer-songwriter DRIES verzorgt de muziek en de presentator van de avond is Daan Doesborgh. De organisatie van de avond is in handen van Het Literatuurhuis. Klik hier voor meer informatie en tickets. 

 Poëzie in de molen

12 april 2018 | 20:00

Molen De Ster – Molenpark 3, Utrecht

Kaarten (à €8,50 / gratis) hier verkrijgbaar

 


 

Dichtbundels

De dichtbundels van Gerda Blees (Dwaallichten), Peter Swanborn (Het wolkenreparatieatelier) en Krijn Peter Hesselink (Toondoof) liggen vanaf 9 april in de boekhandel. De bundel van Kira Wuck, De zee heeft honger, is reeds verkrijgbaar.

 

 

Column Joost Nijsen

  • Glazenbol1b.jpg

    GLAZEN BOL

    14-06-2018 -

    Daarnet poetste ik mijn glazen bol op; ik maak u graag deelgenoot van wat zich openbaarde! Ik zag het boekenlandschap van de nabije toekomst te Nederland. Een brede rivier deelde het landschap, aflopend naar de horizon, in tweeën.