Podium


Nieuws

JoopvandenEnde&Kluun.jpg
30-05-2008

Joop van den Ende & Kluun

Stage Entertainment heeft de theaterrechten van Komt een vrouw bij de dokter en De Weduwnaar van Kluun verworven. Gisteren heeft Joop van den Ende namens de Product Development afdeling van zijn theaterbedrijf een contract getekend met Joost Nijsen van Uitgeverij Podium, in aanwezigheid van de auteur. Stage Entertainment heeft het plan opgevat om een nieuwe theaterproductie op basis van beide boeken te maken.
Joop van den Ende: ‘Ik vind het verhaal over een hippe jongen die geconfronteerd wordt met de terminale ziekte van zijn vrouw, ongelooflijk aangrijpend. Wij zijn ervan overtuigd dat deze verhalen alle mogelijkheden in zich hebben voor een bijzondere theaterproductie. Het wordt geen musical maar een theaterproductie waarin muziek een belangrijke rol speelt.’
 
Joost Nijsen, uitgever van de boeken van Kluun: ‘We zijn zeer verheugd dat Stage Entertainment de potentie van het verhaal ziet voor een theaterbewerking. Kluun zal zich niet actief met de ontwikkeling van het stuk bezighouden. Maar zijn mening, zo heb ik gemerkt, wordt door Joop van den Ende zeer op prijs gesteld.’
Van de roman Komt een vrouw bij de dokter, gebaseerd op het leven van Kluun, zijn inmiddels 750.000 exemplaren verkocht. Het vervolg, De weduwnaar, is nu goed voor 500.000 verkochte exemplaren. Komt een vrouw bij de dokter staat meer dan 158 weken in de bestsellerlijst. Daarmee is de roman het langst genoteerde debuut in de geschiedenis. In 2006 werd het onderscheiden met de NS Publieksprijs.
 
Stage Entertainment ontwikkelt eigen theaterproducties, met als voorbeeld de succesvolle musical Ciske die in oktober 2007 in première ging.  Kort daarna ging Ich War Noch Niemals in New York in Duitsland in première. Beide producties zijn enthousiast onthaald door pers en publiek. Komend theaterseizoen gaan Ich Will Spass (gebaseerd op het script van de musical Doe Maar) en Der Schuh des Manitu in respectievelijk Essen en Berlijn in productie.
 
De afdeling Product Development onder leiding van Ulrike Bürger-Bruijs, begint op korte termijn met de scriptontwikkeling en de samenstelling van het creative team voor Komt een vrouw bij de dokter/De Weduwnaar. In later stadium zal bekend worden gemaakt waar en wanneer de productie in première zal gaan.

 

 

Column Joost Nijsen

  • dan-gold-ZnPNZpjzi0M-unsplash.jpg

    TOEN HET VIRUS

    20-03-2020 -

    Mooie ouderwetse, schrijnende uitdrukking, ‘de een zijn dood is de ander zijn brood’. Dit is in zekere zin toepasbaar op de gevolgen van dat gemene, alles dominerende virus voor het boekenvak: nu mensen in hun ‘thuisgevangenis’ zitten is er gelukkig het boek als nuttig en aangenaam tijdverdrijf, en, zoals de CPNB zegt, het boek als middel om de wereld binnen te halen.