Nieuwsoverzicht
-
Hoe alles hier verandert van Antjie Krog verschijnt aan vooravond van uitreiking Gouden Ganzenveer »
-
Dagelijks werk van Renate Dorrestein zeer lovend ontvangen in de media »
-
Kira Wuck, Gerda Blees, Peter Swanborn en Krijn Peter Hesselink bij ‘Poëzie in de molen’ »
-
Het wolfgetal is verschenen: debutante Laura van der Haar op boektour »
-
Onder een hemel van sproeten van Alex Boogers genomineerd voor de E. du Perronprijs »
-
Max, Mischa & het Tet-offensief op longlist Europese Literatuurprijs »
Nieuws

Het boek van wonderlijke nieuwe dingen bejubeld door boekenpanel DWDD
Casper Luckerhof – een van de vier leden van het boekenpanel in De Wereld Draait Door – uitte dinsdag 27 januari een lofzang op Het boek van wonderlijke nieuwe dingen van Michel Faber. Luckerhof noemde Michel Faber een ‘groot schrijver’ en de roman is volgens hem een 'hartverscheurende' pageturner. Ook vertelde hij: ‘Ik heb dit boek niet gelezen, ik heb er in gewoond’.
Michel Faber is momenteel in Nederland voor auteursbezoek. Donderdag 29 januari staat er een groot artikel in Vrij Nederland van de hand van Mischa Cohen. Er verschijnen interviews in NRC Handelsblad, de Volkskrant en VPRO Gids en zal hij optreden bij Das Magazin (29 januari) en Border Kitchen (28 januari).
Over het boek:
Een man neemt afscheid van zijn vrouw. Hij gaat als zendeling op een reis die niet zonder risico is. Vanaf het moment dat Peter Leigh zijn vrouw Bea achterlaat, begint een zoektocht die hem zwaar op de proef stelt. Ergens ver weg, in een ondoorgrondelijk universum, komt hij wonderlijke zaken tegen… en zichzelf. Het boek van wonderlijke nieuwe dingen is, zoals we van deze auteur gewend zijn, een virtuoze, grensverleggende roman over avontuur, geloof en liefde: datgene wat mensen verbindt, zelfs als ze lichtjaren van elkaar zijn gescheiden.
Over de auteur:
Michel Faber (1960) werd geboren in Den Haag, groeide op in Australië en woont nu in Schotland. Van Fabers magnum opus - Lelieblank, scharlakenrood - werden wereldwijd honderdduizenden exemplaren verkocht en de BBC maakte er in 2011 een vierdelige serie van. Ook is er een verfilming van zijn thriller Onderhuids, met o.a. actrice Scarlett Johansson.
Column Joost Nijsen
-
GENDER-NEUTRAAL
27-03-2018 -In haar op 5 april officieel te verschijnen boek Dagelijks werk, een krachtig uitroepteken achter een uniek oeuvre, besteedt Renate Dorrestein ook even aandacht aan de oprichting van de Anna Bijns Prijs in 1985. Renate en drie andere strijd- en schrijflustige vrouwen reageerden met deze bekroning voor Nederlands-talige schrijfsters op de hardnekkige masculiniteit van de letteren. Tot op dat moment was de P.C. Hooft-prijs nog maar vier keer (van de 35 bekroningen) aan een vrouwelijke auteur uitgereikt.