Uitgeverij Podium


Nieuws

2IV_met_sticker_-_small.JPG
04-04-2014

Bestseller IV van Arjen Lubach gaat naar Duitsland

Met veel trots delen wij mee dat IV van Arjen Lubach volgend jaar ook in Duitsland zal verschijnen. Agentschap Sebes & Van Gelderen Literair sloot een deal met de Duitse uitgeverij BTB, onderdeel van Random House Germany.

 

Ursula Bergenthal, uitgeefster van BTB, vindt Arjen Lubach een geweldige aanvulling voor haar lijst: “Wij hebben een sterke traditie in het uitgeven van Nederlandse auteurs. We geven onder andere werk uit van Esther Verhoef, Bert Wagendorp, Stefan Brijs, Dimitri Verhulst en P.B. Gronda. Arjen Lubach past perfect in dit rijtje. We hebben met meerdere mensen hier gelezen en zijn allemaal groot fan.”  Ook over het nieuwe einde dat Lubach dit jaar voor de mid-price editie van IV schreef hebben ze ideeën over bij BTB. Bergenthal: “Er zijn veel interessante en leuke manieren te bedenken om iets met de verschillende ontknopingen te doen. Bijvoorbeeld een ebook-actie, waarin de lezer kan kiezen voor welke ontknoping hij wil gaan.”

 

In IV gaat Elsa op zoek naar de moordenaar van haar vader. Ze komt tot de ontdekking dat hij op het spoor was van de ontrafeling van een groot staatsgeheim. Als blijkt dat Elsa zelf wordt verdacht van de moord, volgt er een bloedstollende achtervolging van 24 uur door Amsterdam, via de duinen bij Heemskerk naar Zuid- Frankrijk. Wie heeft haar erin geluisd? Wat hebben de geschriften van Cicero ermee te maken? En wie is toch de mysterieuze IV?

 

Lubach schreef drie succesvolle romans, waaronder de veelgeprezen bestseller Magnus. IV is zijn vierde boek en zijn eerste thriller. Van het boek werden in een jaar tijd ruim 20.000 exemplaren verkocht. Tevens werd het genomineerd voor en bekroond met verschillende literaire prijzen. Zo won hij de Crimezone Debuutprijs, kwam hij op de shortlist van de Gouden Strop, en op de tiplijst Dioraphte Jongeren Literatuurprijs. Tevens werkt de producent Topkapi aan de ontwikkeling van een telvisieserie van IV.

Column Joost Nijsen

  • 1Kopie_van_Column_Joost_Nijsen_1_.png

    Radioreclame met auteurs

    15-09-2020 -

    Op de radio klinken steeds vaker spotjes op die zijn ingesproken door de auteurs zelf. Wij hebben dat ook af en toe zo uitgevoerd. Renate Dorrestein deed het bijvoorbeeld een keer voor een eigen, nieuwe roman, nadat ze aangaf meer te willen doen met haar fraaie voorleesstem. Het paste haar, met die warme, uitnodigende stem haar vele vaste lezers als het ware rechtstreeks toe te spreken.