Uitgeverij Podium


Nieuws

Keller_Shira._Foto_Ruud_Pos._Rechtenvrij.jpg
26-09-2012

Podium-auteurs te gast in Savannah Bay te Utrecht

Op vrijdag 26 oktober organiseert boekhandel Savannah Bay haar jaarlijkse herfstsalon.
Tijdens deze literaire avond zijn de Podium-auteurs rijk vertegenwoordigd. Niet alleen Shira Keller is te gast om te praten over haar onlangs verschenen debuutroman M., ook Kira Wuck is aanwezig en zal gedichten voordragen uit haar debuutbundel Finse meisjes. Sidney Vollmer, die vorig jaar zijn debuutroman Alles ruikt naar chocola presenteerde, heeft de presentatie van de avond in handen en zal de interviews verzorgen.
Ook Renée van Marissing, die onlangs haar tweede roman uitbracht, zal aanwezig zijn.

Nadat Shira Keller (1985) in 2008 als theatermaker afstudeerde aan de Toneelacademie Maastricht, besloot ze zich fulltime aan het schrijven te wijden. M verscheen begin september en beschrijft een terugblik op een dramatische eerste liefde. Leah werkt met tegenzin aan een zelfportret. De opdracht voert haar terug naar haar jeugd, naar een rozenkwekende vader, een meelijwekkende moeder en Joodse grootouders met een reusachtige verzameling conservenblikken. En bovenal naar de liefdesgeschiedenis met Markus, haar zachtmoedige leraar Klassieke Talen.


Kira Wuck
(1978) is dochter van een Finse moeder en een Indonesische vader. Ze groeide op in Amsterdam, maar voelt zich thuis bij het absurdisme en de melancholie uit de noordelijke landen. Ze studeerde aan de hogeschool van Utrecht en aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Momenteel werkt ze aan haar eerste film. Met haar overrompelende optredens won ze het NK Poetry Slam en de jaarfinale van Festina Lente. Finse meisjes is haar debuut.


Sidney Vollmer
(1983) is regisseur en schrijver. Na zijn master filmwetenschappen studeerde hij aan de filmacademie in Amsterdam. Daar rende hij na anderhalf jaar gedesillusioneerd weg, maar niet voor hij de geprezen korte sciencefictionfilm ADAM schreef en regisseerde. Sidney Vollmer maakt commercials, blogt op vollmer.nl en schrijft scenario’s voor korte films en columns voor NL30 en LINDA. In oktober 2011 verscheen zijn succesvolle debuutroman Alles ruikt naar chocola,en ontroerende, soms rauwe vertelling over dode vaders, verliefde moeders, troostrijke popliedjes, hopeloze exen, de magie van Lowlands en een bubbelbad.

 

Datum: vrijdag 26 oktober 2012
Tijd:
20.00 tot 22.30 uur (zaal open 19.30 uur)
Plaats:
Boekwinkel Savannah Bay, Telingstraat 13, 3512 GV Utrecht
Entree:
€ 5,00 incl. consumpties en verhalenbundel Savannah’s Silver Stories
Donateurs Savannah Bay, U-pas en studenten:

€ 2,50
Reserveren via:
info@savannahbay.nl of 030-2314410

Column Joost Nijsen

  • Kopie_van_Column_Joost_Nijsen_2_.png

    BOEKEN-HANDEL

    16-03-2021 -

    Je hebt de boekhandel, en de boeken-handel. Met de boekhandel gaat het dezer maanden natuurlijk niet zoals het zou kunnen en moeten. Omdat het lezen van boeken door de Nederlandse overheid niet beschouwd wordt als een essentiële levensbehoefte, anders dan in enkele andere, grote Europese landen, zijn ze nog steeds gereduceerd tot afhaalloketten. Dat is tenminste íéts. Maar niet genoeg.