Podium


Nieuws

omslag sidney vollmer1.jpg
19-03-2012

BookApp Alles ruikt naar chocola (Sidney Vollmer) genomineerd voor SpinAwards

De BookApp van Alles ruikt naar chocola, het sterke romandebuut van Sidney Vollmer, is genomineerd voor een Spin Award in de categorie ‘innovatie’. De SpinAwards zijn de Nederlandse jaarprijzen voor creativiteit in interactieve communicatie. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Spin Awards dat er een roman is genomineerd.

De uitreiking van de SpinAwards vindt plaats op 5 april 2012 in de Westergasfabriek. De App, gemaakt voor de iPad, is vanwege de Boekenweek momenteel gratis te downloaden.

De BookApp van Sidney Vollmers debuutroman werd sinds verschijning afgelopen november veel geprezen. De app heeft een ultiem boekgevoel en biedt - naast de complete roman - een geïntegreerd luisterboek, honderden aanklikbare film- en geluidsreferenties en sfeerverhogende playlists. Dit is het eerste digitale boek waarin al deze extra’s in de app zijn geïntegreerd: de gebruiker hoeft de app niet te verlaten om de extra’s tot zich te nemen, maar kan deze met een prachtig vormgegeven uitschuifbare boekenlegger oproepen en weer afsluiten. Gebruikers die liever enkel de tekst lezen, kunnen de extra’s ook uitzetten.

De app is gedurende de gehele Boekenweek (14 t/m 24 maart) gratis te downloaden. Vanaf 25 maart kost de app € 7,99.

De vermelding in AppStore is te vinden via deze link.

Over de roman
Alles ruikt naar chocola is een droefgeestige vertelling over dode vaders, verliefde moeders, onhandige zonen, troostrijke popliedjes, hopeloze exen, de magie van Lowlands en een hemels bubbelbad. Tom Mitchell, de negentienjarige frontman van The Guilty Pleasures, probeert uit alle macht met zijn band door te breken in het jaar dat zijn vader is overleden. Terwijl hij zich onderdompelt in de muziek, stort zijn moeder zich op een heel andere activiteit: internetdating.

Sidney Vollmer (1983) is regisseur en schrijver. Hij woont in Utrecht.

Op www.allesruiktnaarchocola.nl is een overzicht van de recensies van het boek te vinden. Voor meer informatie over de SpinAwards, zie www.spinawards.nl.

Column Joost Nijsen

  • IMG_8251_002_.JPG

    Boekendecor

    11-08-2017 -

    Ondertussen heeft elk hipster-café in Amsterdam, van de Ysbreeker tot Starbucks, een wand met boeken. Omgekeerd, dus met blanco boekblok naar de mens toe in plaats van de rug. Een groot woontijdschrift versterkt deze trend, met advies je interieur gesellie op te vrolijken door ouwe boeken verkeerd om op planken te zetten, precies zoals in die hippe tentjes.