Podium


Nieuws

Dinsdag1.JPG
28-02-2012

Dinsdag van Elvis Peeters nu in de boekhandel

Dinsdag, de nieuwe roman van Elvis Peeters, beschrijft een dag uit het leven van een zesenzeventigjarige man in Brussel. Een man die in zijn bestaan schijnbaar nooit iets heeft nagestreefd, het leven nam zoals het kwam, terwijl de (wereld)orde voor zijn ogen veranderde. Ik had het gevoel dat ik op het juiste moment was geboren en de juiste dingen deed, zonder dat ik het zelf doorhad, om er volop gebruik van te maken, er mijn voordeel mee te doen.

Bekijk hier de boektrailer.

De hoofdpersoon vult zijn dag met kleine beslommeringen en herinneringen aan een bestaan waar na al die jaren nog steeds geen lijn in valt te ontdekken. Hij was huurling, drinker, verkrachter, rokkenjager, gevechtspiloot, apendoder, vrachtwagenchauffeur, roker en hij droeg twee liefdes naar het graf. Hij heeft nergens spijt van, of beter: heeft het nooit tot spijt laten komen. Nu, op zijn oude dag, onverschillig maar ook teder, weet hij het meisje van de sociale dienst om de tuin te leiden.

Elvis Peeters is performer, toneelschrijver en scenarist, maar vooral romancier. Zijn vorige roman Wij werd in 2009 met applaus ontvangen en tot bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel bediscussieerd. Van dit snoeiharde, meedogenloze verhaal over acht adolescenten waarin Peeters de grenzen van de menselijke moraal aftast, werden 10.000 exemplaren verkocht. Eerder maakte Peeters indruk met zijn roman De ontelbaren (2005), over een dorp dat overspoeld wordt door vluchtelingen. Het boek bereikte de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

Elvis Peeters treedt woensdag 14 maart op met het Corrie Binsbergen Orkest in het Bimhuis in Amsterdam. Voor meer informatie en kaartverkoop, klik hier.

Column Joost Nijsen

  • maxresdefault.jpg

    HAPPY MONDAY

    17-01-2018 -

    Zondag teruggekeerd uit zomers Zuid-Afrika, belandde ik in de ideale omstandigheid in gepaste depressie deel te nemen aan de Blue Monday. Bij de op zich al bruuske overgang van een zonovergoten, kleur- en geurrijke Kaap naar een kil en grijs Holland, voegde zich hardhandig de overgang binnen een etmaal van een tot niets verplichtende, goddelijke vakantie naar een drukke werkweek, of eigenlijk naar een geheel nieuw, druk boekenseizoen.