Nieuwsoverzicht
-
Vier Ensor-nominaties voor verfilming Muidhond »
-
Podium verwerft de rechten van Japanse bestseller Breasts and Eggs van Mieko Kawakami »
-
Millstreet Films verfilmt De stad uit van Petra Possel »
-
Verfilming Muidhond wint prijs beste film in Zuid-Korea »
-
De voorjaarscatalogus is er! »
-
Matthias Declercq signeert op Urk »
Nieuws

Lezing Goethe-Institut
Donderdag 29 november leest Paul Ingendaay uit zijn roman Warum du mich verlassen hast, welke in het Nederlands verschijnt onder de titel De langste zondag van mijn leven.
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Herengracht 470, Amsterdam
De langste zondag van mijn leven is het langverwachte romandebuut van Paul Ingendaay. Het verhaal over een jongen in een katholiek jongensinternaat vlakbij de Nederlands-Duitse grens is losjes gebaseerd op Ingendaays eigen jeugdjaren. Drie wezenlijke dingen in het leven houden de vijftienjarige hoofdpersoon in deze erudiete bildungsroman op de been: God, meisjes en boeken. Vriendschap speelt een even grote rol als eenzaamheid, en David Bowie en Bach gaan hand in hand, net als God en The Great Gatsby.
De langste zondag van mijn leven werd onder meer bekroond met de prestigieuze Aspekte-literatuurprijs en genomineerd voor de prozaprijs van de Leipziger Buchmesse. Paul Ingendaay (1961) geniet in Duitsland grote bekendheid als criticus en correspondent van de Frankfurter Allgemeine Zeitung. In 1997 werd hij onderscheiden met de Alfred Kerr-prijs voor literatuurkritiek. Momenteel werkt hij als cultureel correspondent vanuit Madrid.
Paul Ingendaay is 29 en 30 november in Nederland. Hij is onder andere te gast bij het Goethe-Institut te Amsterdam (www.goethe.de/amsterdam) en het Wintertuinfestival te Nijmegen (www.wintertuin.nl), en is beschikbaar voor interviews.
Column Joost Nijsen
-
Podium/Lannoo
14-01-2021 -Hier de kwesties opsommen die de wereld al maanden op de proef stellen, zou beledigend zijn voor uw intelligentie. Bovendien, u wordt er elke dag mee doodgegooid in alle talkshows en in de rest van de media. De wereld hapt naar adem. Daarbij verbleekt elk nieuwtje op brancheniveau, al hebben de noden van de gesloten boekhandels economische, maatschappelijke en culturele relevantie. Dat er ondertussen in de uitgeverswereld een belangrijke overname plaatsvond…