Uitgeverij Podium


Nieuws

Ronald Giphart (met hand)Keke Keukelaar (rechtenvrij)zwart-wit7.jpg
02-01-2011

Volg een Masterclass van Ronald Giphart, Aaf Brandt Corstius

Miljoenen Nederlanders typen er in hun vrije tijd lekker op los. Sommigen van hen komen niet verder dan vier zinnen, anderen hebben complete manuscripten in hun lades liggen. Nightwriters Academy helpt deze wanna be schrijvers op weg met haar workshops en exclusieve masterclasses. Bestseller auteurs die er verstand van hebben leren de deelnemers een eigen column, roman of thriller te schrijven. Na een dag les van de pro’s krijgen de Academy deelnemers de kans om hun probeersels te laten beoordelen door een professioneel redacteur. Kunnen ze hun baan vaarwel zeggen voor het glamoureuze leven van schrijver of moeten ze in ieders belang ogenblikkelijk stoppen met hun schrijverij?

De perfectie van het romanschrijven – Masterclass van Ronald Giphart
De deelnemers gaan de strijd aan met begrippen als bijvoorbeeld stijl, fehnung en natureingang.  Maar schrijven wordt nóg leuker als je er brood mee op de plank krijgt en daar heb je een uitgever voor nodig én goede marketing. Ook hier gaat Giphart dieper op in. Het moge duidelijk zijn; deze masterclass is voor de al wat ervarene schrijvers.

Zondag 30 januari 2011 10:30-17:30 uur Masterclass Romanschrijven Ronald Giphart. Prijs p.p  299,- euro incl lunch.

Do’s en don’ts van het column schrijven – Masterclass van Aaf Brandt Corstius
Aaf Brandt Corstius werd onder niet-lezend Nederland bekend als tafeldame bij De Wereld Draait Door, maar iedereen die wel eens een krant leest kent haar van haar columns bij onder andere nrc.next en De Volkskrant. Columnles van de rising star in columnland. Deelnemers sturen van tevoren hun zelfgeschreven column naar Aaf, waarna ze met kritisch oog haar op- en aanmerkingen geeft. En alle FAQ’s over columnschrijven komen aan bod. Want is een dagelijkse deadline écht zo vreselijk? En what to do als je opeens geen inspiratie hebt?

Zondag 17 april 2011 11:00-17:00 uur Masterclass columnschrijven door Aaf Brandt Corstius Prijs p.p 99,- euro. Je kunt je hier aanmelden.

 Praktische informatie: De workshops worden gegeven in Cinema Paradiso (Westerstraat 184 – 186) te Amsterdam. Kijk hier http://www.nightwriters.nl/Wannabe_a_writer/Workshops/ voor meer informatie over de workshops. Aanmelden of meer informatie via: info@nightwriters.nl

 


 

Column Joost Nijsen

  • gozha-net-xDrxJCdedcI-unsplash.jpg

    ZEVEN VETTE

    08-06-2020 -

    ‘Boeren en uitgevers klagen altijd,’ zegt men. De beroepen kennen meer overeenkomsten. Net als boeren kennen uitgevers het fenomeen van de zeven vette, en de zeven magere jaren (en laat het eens vijf jaar zijn, of acht). Podium startte vorig jaar de cyclus van de vette jaren, na een reeks jaren met geweldige boeken, enkele successen ook, maar met een geleidelijk verlies aan vet op de botten.