Podium


HetIsOorlogMaarNiemandDieHetZIet_RONDE3_05-1.jpg
€ 20,50
256 pagina's
Omslag: Philip Stroomberg
ISBN: 978 90 5759 980 4
Nur: 320

Titels


verwacht -09-2019

Huib Modderkolk
Het is oorlog maar niemand die het ziet

Een platgelegde Rotterdamse haven. Een ontplofte fabriek. Artsen die ineens niet meer bij hun medische dossiers kunnen.

Vijf jaar doet journalist Huib Modderkolk onderzoek naar de digitale wereld. Hij begint als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Beetje bij beetje wint hij het vertrouwen van bronnen.

Zo ontdekt hij dat de telefoons en laptops waarop iedereen werkt, deelt en liket, steeds meer worden gebruikt om te spioneren en saboteren. Een Australisch bedrijf beschikt over de priv├ęgesprekken van duizenden Nederlanders, handlangers van de Chinese overheid stelen de ontwerpen van nieuw Defensiemateriaal in Ede en Russische hackers vallen de werkkamer van premier Mark Rutte aan.

 

Telkens komen er nieuwe vragen. Zijn onze computers eigenlijk nog veilig? Wie leest er mee met appjes? Hoe kan het dat het kleine Nederland een sleutelrol speelt op dit mondiale strijdtoneel? En, hoe ver reiken de tentakels van onze eigen geheime diensten?

Op zoek naar antwoorden stuit Huib Modderkolk op niet eerder ontdekte spionage door Nederlandse, Amerikaanse en Russische geheime diensten en ziet hij dat de toenemende strijd om priv├ęgegevens ons allemaal raakt.