Uitgeverij Podium


Handboek_Stief.JPG
Luxe paperback in integraalband 18 x 21
€ 25,00
Omslag: Werkplaats Amsterdam
ISBN: 9789057595615

Titels


Yolan Witterholt
Handboek voor de moderne stiefmoeder

Elk jaar komen er in Nederland tienduizenden stiefgezinnen bij, in alle mogelijke samenstellingen. Gedreven door de liefde kiezen twee mensen voor een nieuw leven en blijmoedig nemen ze elkaars kinderen ‘erbij’. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om die in je hart te sluiten? Maar na de eerste euforie ontstaan er situaties die onvermijdelijk vragen om heftig slikken of een ijzeren zelfbeheersing. Liefde voor je partner leidt nu eenmaal niet vanzelfsprekend tot liefde voor de bijbehorende kinderen. Herrie ligt op de loer. Al was het maar omdat de wederzijdse exen ook nog een vinger in de pap hebben.

In het Handboek voor de moderne stiefmoeder toont journalist en ervaringsdeskundige Yolan Witterholt wat er op je pad kan komen tijdens de eerste jaren van een stiefgezin. Met humor en relativeringsvermogen vertelt ze over de voetangels en klemmen. Daarnaast geeft ze vele nuttige adviezen en vertelt ze openhartig over haar eigen ‘dubbele stiefgezin’. Witterholt laat zien dat er met vallen en opstaan wel degelijk iets overblijft waar je zelfs van kunt genieten.

Quotes

'Nuchtere en eerlijke beschrijving over het samenvoegen van haar gezin met die van haar vriend.'
Opzij


'Scherpe, grappige observaties.'

Opzij


'De treffende en soms hilarische situatieschetsen, over machtsspelletjes tot dagelijkse ergenissen, kunnen elk gezin - nieuw samengesteld of niet - tot troost zijn.'

Psychologie Magazine