Uitgeverij Podium


TjitsJas.jpg
Deze titel is niet meer leverbaar
ISBN: 9789057592188

Titels


Tjitske Jansen - Jasper le Clercq
Je hebt alles en je hebt mij

In het voorjaar van 2004 stuurde violist Jasper le Clercq een mailtje aan dichteres Tjitske Jansen. Hij had haar in een uitzending van Barend & Van Dorp gezien en was geraakt door haar poëzie en door de wijze waarop ze deze voordroeg. Hij stelde voor om samen te werken. De samenwerking bleek een schot in de roos. Niet lang na hun eerste repetities speelden Tjitske Jansen en Jasper le Clercq op diverse literaire en muziekfestivals. Ze stonden onder meer, samen met het ZAPP Strijkkwartet, op Crossing Border en het Gergjevfestival. Mede door de enthousiaste reacties van het publiek besloten ze een cd te maken.


Je hebt alles en je hebt mij (2008) biedt drie kwartier poëzie en muziek. De cd bevat nieuw werk van Tjitske Jansen en gedichten uit haar bundels Het moest maar eens gaan sneeuwen en Koerikoeloem. Jasper le Clercq componeerde muziek bij haar teksten en begeleidt haar op viool en met geluidseffecten. Op haar beurt begeleidt Tjitske Jansen de muziek met haar stem. De cd is soms eenvoudig en verstild, dan weer uitgelaten. Tijdens de opnamen in een Katwijkse opnamestudio ontdekte het duo zelfs dat één nummer in de punktraditie stond: ‘Ik kreeg er kippenvel van! En dat heb ik anders nooit met punk,’ bekende de geluidstechnicus.

De cd gaat vergezeld van een prachtig vormgegeven boekje van 32 pagina’s. Het bevat teksten die Tjitske Jansen op de cd voordraagt en een fotoreportage in de Katwijkse opnamestudio.

Quotes

'Uitbundig en soms verstild. Met smaakvol boekje.'
Esta