Uitgeverij Podium


Zoek_op_liefde.jpg
€ 21,50
ISBN: 9789057593314

Titels


Herman Franke
Zoek op Liefde

Wat is het ergste wat je tegen iemand kunt zeggen? De hoofdpersoon in Zoek op Liefde jaagt het antwoord op die vraag na, maar wordt onderweg overvallen door herinneringen, oude liefdes, sprookjesachtige avonturen en bovenal prangende nieuwe vragen. Waar is het Duitse meisje gebleven dat ooit ‘Ich hatte dich bestimmt lieben können’ tegen hem zei? Is moederliefde onvoorwaardelijker dan vaderliefde? Wanneer wordt een voornemen geschonden? Kun je een broer of een zus verzinnen? De hoofdpersoon die zich ‘ik’ noemt wil het allemaal weten en heeft een gedrevenheid die de lezer meesleurt als drijfhout in een kolkende rivier. De zoektocht brengt de hoofdpersoon ver buiten zijn geboorteplaats Groningen, tot diep in het grenzeloze, rijke gebied van de verbeelding.

In deze roman laat Herman Franke overtuigend zien dat literatuur een kunstvorm is die kan verontrusten, schuren en strelen tegelijk.

 

Zoek op Liefde is het tweede, goed afzonderlijk leesbare deel van Frankes doorlopende roman 'Voorbij ik en waargebeurd'. De ik-persoon zag in het eerste deel Uit het niets het levenslicht.

 

In 2009 werd Zoek op Liefde bekroond met de prijs voor het Beste Groninger Boek.