Podium


Peeters_Elvis_-_c_Stephan_Vanfleteren_rechtenvrij_.jpg

Auteurs


Elvis Peeters

De Vlaming Elvis Peeters is performer, toneelschrijver en scenarist, maar vooral romancier en dichter. Hij schrijft zijn boeken samen met Nicole Van Bael. Zijn roman Wij werd in 2009 met applaus onthaald en tot bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel bediscussieerd. Van dit snoeiharde verhaal over acht adolescenten werden 10.000 exemplaren verkocht en in 2015 wordt aan een verfilming gewerkt. Eerder maakte Peeters indruk met zijn roman De ontelbaren (2005), over een dorp dat overspoeld wordt door vluchtelingen. Het boek bereikte de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Tevens publiceerde Peeters verhalenbundels en prentenboeken. Dinsdag stond op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs 2012 en haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2013. 

Vertalingen

De ontelbaren: Slovenië (Melior)

Dinsdag: Denemarken (Turbine), Turkije (Alef Yayınevi), Kroatië (Disput)

Wij: Hongarije (Európa Könyvkiadó), Duitsland (Blumenbar)


Bibliografie

1992      Het Uur van de Aap (verhalen)
1995      Wij dolen rond in de nacht en worden verteerd door vuur (verhalen)

1998      Spa (roman)
2001      Calvados (verhalen)
2001      Meneer papier gaat uit wandelen (kinderboek)
2003      Meneer papier is verscheurd  (kinderboek)
2005      De ontelbaren (roman)
2008      Meneer papier en zijn meisje (kinderboek)
2008      Dichter (gedichten)

2009      Wij (roman)

2012      Dinsdag (roman)
2012      Twee stenen (kinderboek)

2015      Jacht

 

Auteursfoto © Stephan Vanfleteren