Podium


kluun_-_c_jeroen_mantel.jpg

Auteurs


Kluun

Raymond van de Klundert (1964), kortweg Kluun, werkte jarenlang als strateeg in de reclamewereld. In 2003 debuteerde hij met Komt een vrouw bij de dokter (1.200.000 exemplaren verkocht, in 30 landen vertaald), gevolgd door De weduwnaar (700.000 verkochte exemplaren) in 2006. Tussendoor schreef Kluun Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! (2004), een zwangerschapsboek voor aanstaande vaders, en richtte hij NightWriters op. Zijn columns werden gebundeld in Klunen (2008). In 2009 werd Komt een vrouw bij de dokter verfilmd met in de hoofdrol Carice van Houten. Begin 2011 verscheen Haantjes. Eveneens in 2011 verscheen het boek Aan de Amsterdamse nachten waarin Kluun samen met Parool-journalist Hans van der Beek de honderd meest geruchtmakende Amsterdamse etablissementen op een rij zet.

Vertalingen
Komt een vrouw bij de dokter is in 31 landen verschenen. De rechten zijn verkocht aan:
Brazilië (Editoria Record Ltda); Bulgarije (Janet 45 Print & Publishing); China (Chiangjiang); Denemarken (Cicero); Duitsland (Scherz/Fischer Verlag); Estland (Atlex); Frankrijk (Presses de la Cite); Finland (Like Publishing Ltd); Griekenland (Livanis); Groot Brittannië (Macmillan Publishers Limited); Hongarije (Partvonal); IJsland (Bjartur); Indonesië (Pustaka); Israël (Kinneret-Zmora Publishers); Italië (Fazi Editore); Japan (Basilico); Korea (Eulyoo Publishers); Kroatië (Hena Com); Noorwegen (J.W. Cappelens Vorlag); Portugal (Editorial Presenca); Roemenië (Litera International); Rusland (Ripol); Servië (Globosino Aleksandrija); Slovenië (Mladinska); Spanje (Ed. Planeta/ Columna Edicions(Catalaans)); Taiwan (Business Weekly Publications); Tsjechië (Jota Publishing); Verenigde Staten (St. Martin's Press); Zuid-Afrika (NB Publishers); Zweden (Wahlstrom & Widestrand).

De weduwnaar werd in 17 landen vertaald:
Brazilië (Editria Record Ltda); Bulgarije (Janet 45 print & publishing); China (Cite Publishing House Big Apple); Denemarken (Cicero); Duitsland (Scherz/Fischer Verlag); Engeland (Macmillan); Frankrijk (Presses de la Cite); Israël (Kinneret-Zmora Publishing House); Italië (Fazi Editore); Noorwegen (Cappelens Forlag); Portugal (Presenca); Servië (Globosino); Slovenië (Mladinska); Spanje (Ed. Planeta); Taiwan (Business Weekly); Tsjechië (Jota); Zweden (Wahlstrom & Widstrand. 

God is Gek verscheen in Bulgarije (Janet 45 print & publishing).

Haantjes verscheen in China (Big Apple Maleisië) en Slovenië (Mladinska).


Bibliografie

2003      Komt een vrouw bij de dokter (roman)
2004      Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt (handboek)
2006      De weduwnaar (roman)
2008      Klunen (columns)
2009      God is gek (essay)
2011       Haantjes (roman)
2011       Aan de Amsterdamse nachten (non-fictie)

2013       Klunen 2 (columns)