Podium


Klei_Nicolaas_Keke_Keukelaar_rechtenvrij.jpg

Auteurs


Nicolaas Klei

Nicolaas Klei (1961) heeft al jaren een populaire wijnrubriek in Elsevier en AD. Na elf edities Supermarktwijngids en de Omfietswijngids schreef  hij onder meer de standaardwerken Tot op de bodem en Van druif tot dronk. Samen met Harold Hamersma heeft hij het Handboek voor de moderne wijnliefhebber geschreven.

Quotes

‘Nooit eerder liet een wijngids zich lezen als een meeslepende roman. Opwindend, op het erotische af, voert Klei de wijnbeluste leek door een wondere wereld van vineuze vervoering. Roeswekkend proza. Hulde!’

Sylvia Witteman


‘Zijn grootste wapen is zijn droge humor. Al drink je geen druppel wijn, Klei’s gids is lachen geblazen.’

Winelife


‘Recht voor z’n raap.’

Metro


‘Zijn omschrijvingen zijn soms hilarisch. (…) Blijft leuk die Klei!’ Delicious


‘Een klassieker!’

Cosmopolitan


‘Vaak geïmiteerd, maar onovertroffen: de Supermarktwijngids van Nicolaas Klei.’

AD Weekend


‘Voor wie zoekt naar lekkere supermarktwijn is Klei’s advies (…) onontbeerlijk.’

HP/De Tijd

 

‘Wie zichzelf een lol wil doen, koopt de gids onverwijld en holt meteen door naar de dichtstbijzijnde super.’

Elle Eten


‘Nicolaas Klei is de grappigste wijnschrijver van Nederland, punt.’ Elle Eten

 


Bibliografie

1994      Over de tong (non-fictie)
1996      De man in zijn hemd: over kleren voor heren (non-fictie)
1997      Onder de kurk. De waarheid over wijn (non-fictie)
1998      Achter het etiket (non-fictie)
2000     Supermarktwijngids
2001      Supermarktwijngids 2002
2002      Supermarktwijngids 2003
2003      Supermarktwijngids 2004
2004      Supermarktwijngids 2005
2005      Tot op de bodem (wijnencyclopedie)
2005      Supermarktwijngids 2006
2006      Supermarktwijngids 2007
2007      Supermarktwijngids 2008
2008      Supermarktwijngids 2009
2009      Van druif tot dronk (abecedarium)
2009      Supermarktwijngids 2010
2010      Een doos vol wijnkennis (non-fictie)
2010      Supermarktwijngids 2011
2011       Dwars over wijn (wijnencyclopedie)
2011       Supermarktwijngids 2012
2012      Omfietswijngids 2013

2013       Omfietswijngids 2014

2014       Handboek voor de moderne wijnliefhebber

2014      Omfietswijngids 2015

*           Omfietswijngids 2016