Podium


Fransen,-Ad---(c)-Bob-Brons.jpg

Auteurs


Ad Fransen

Ad Fransen (1955) is schrijver en journalist. Hij maakte vele schrijversportretten, zoals De nadagen van Gerard Reve en Hoe Gerard Reve zijn verjaardag vierde, twee geprezen publicaties over het aftakelingsproces van de door alzheimer geteisterde Volksschrijver. Fransens belangstelling voor Willem Frederik Hermans resulteerde in de biografische schets W.F. Hermans, een Hollander in Parijs. In de autobiografische roman Coke schreef hij over zijn avonturen als cocaïnegebruiker en in 2011 verscheen zijn roman Het meisje met de mooiste heupen. In 2012 verscheen zijn klusboek Handyman, met 1001 tips voor de (on)handige man.


Bibliografie

2002      De nadagen van Gerard Reve (schrijversportret)
2005      W.F. Hermans, een Hollander in Parijs (journalistieke biografie)
2005      Coke (autobiografie)
2006      Hoe Reve zijn verjaardag vierde (schrijversportret)
2010      Leven met Reve (schrijversportret)
2011       Het meisje met de mooiste heupen (roman)
2012      Handyman (handboek)