Podium


Heerden_Etienne_van_-_c_Imke_van_Heerden_-_free_to_.JPG

Auteurs


Etienne van Heerden

Etienne van Heerden (1954) is een van de grote hedendaagse
auteurs van Zuid-Afrika. Hij debuteerde in 1978 met de roman
Matoli en heeft inmiddels een tiental boeken op zijn naam
staan, waaronder De betoverde berg, De stoetmeester, Het
zwijgen van Mario Salviati
en In de plaats van liefde. Zijn werk wordt over de hele wereld vertaald en gelezen. Voor 30 Nachten in Amsterdam ontving hij onder andere de WA Hofmeyr prys 2009 en de Hertzog prys 2010. 30 nachten in Amsterdam verscheen in november 2011 bij uitgeverij Podium in een Nederlandse vertaling. In 2014 verscheen Van Heerdens roman Klimtol. Van Heerden is als hoogleraar verbonden aan de universiteit van Kaapstad.

Quotes

'Etienne van Heerden is een van de grootste verhalenvertellers van de hedendaagse wereldliteratuur.'
Knack

'Zoals men niet over Israël kan praten zonder Amos Oz te hebben gelezen, of over India zonder Salman Rushdie of Zuid-Amerika zonder Márquez of Llosa, zo zul je Van Heerden moeten lezen als je iets wilt afweten over Zuid-Afrika. Het is fictie op haar best.'
NRC Handelsblad


Bibliografie

1991      De betoverde berg (roman)
1992      De witte aap (verhalen)
1995      De stoetmeester (roman)
1995      Die gas in rondawel Wilhelmina (novelle)
1998      Kikuyu (roman)
2002      Het zwijgen van Mario Salviati (roman)
2006      In de plaats van liefde (roman)

2011       30 nachten in Amsterdam (roman)

2014      Klimtol (roman)