Podium


aarsman.JPG

Auteurs


Hans Aarsman

Hans Aarsman (1951) werkte vanaf 1980 als fotojournalist. Midden jaren negentig verkocht hij zijn camera's en begon te schrijven - onder andere een roman, diverse theaterstukken en een wekelijkse column in de Volkskrant: 'De Aarsman Collectie'.
In 2012 verscheen zijn boek De fotodetective en startte hij met een theatertour langs de Nederlandse theaters met zijn voorstelling De Aarsman Projectie.
Ook verschenen bij Podium zijn boeken Ik zie ik zie en Wat jij niet ziet, bundelingen van zijn mooiste bijdragen uit 'De Aarsman Collectie'.  

Quotes

'Ik heb de ziekte van Aarsman. Weg is het wilde kijken, onbekommerd om mij heen loeren.'
Nico Dijkshoorn
 
'Aarsman ziet details die zonder zijn blik verborgen bleven, legt verbanden die anders niet worden gelegd, stelt onverwachte vragen en trekt bijzondere conclusies. Ik volg zijn rubriek al jaren en soms probeer ik als een amateur-Aarsman op zijn manier naar foto's in de krant te kijken.'
Ronald Giphart
 
'De sensatie is alsof je persoonlijk wordt aangesproken door iemand die recht uit het hart vertelt, die niet anders kan.'
Vrij Nederland


Bibliografie

1993      Aarsman’s Amsterdam. Foto’s en notities. (fotoboek)
1995      Het engeltje dat op mijn tong piste (fotoboek)
1995      Twee hoofden, een kussen (roman)
1998      Hollandse taferelen (fotoboek)
2003      Vrrooom! Vrrooom! (fotoboek)
2005      De Aarsman Collectie (fotobesprekingen)
2009      Ik zie ik zie (fotobesprekingen) 
2012       De fotodetective (essays)

2014      Wat jij niet ziet (fotobesprekingen)