Uitgeverij Podium


Nieuws

longlist_4_.png
02-03-2021

'Wij zijn licht' van Gerda Blees op shortlist Libris Literatuur Prijs 2021

De ingenieuze debuutroman Wij zijn licht van Gerda Blees staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2021. Dit zijn volgens de jury de zes beste Nederlandstalige romans van het afgelopen jaar. Op 10 mei 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Het is een warme zomernacht als Elisabeth sterft, de oudste bewoonster van de spirituele woongroep Klank en Liefde. Een leven van licht, lucht en liefde lijkt haar fataal te zijn geworden. Haar huisgenoten worden aangehouden: kan een van de drie verantwoordelijk worden gehouden voor Elisabeths dood? Door de ogen van niet alleen personages maar ook entiteiten als de nacht, de twijfel en het verhaal zelf probeert Gerda Blees in Wij zijn licht het antwoord te geven op deze vraag.
 

'Vernuftige en hoogst originele compositie [...]. Uit deze bijzondere, consequente, consistente omweg groeit een prachtig, bezield, rijk en actueel portret van wat mensen zoeken die de wetenschap afwijzen, van wat mensen zichzelf aan kunnen doen, om maar samen te blijven, een kudde te zijn, een groep, een ‘wij’. In het licht. Of in het donker.' - Jury Libris Literatuur Prijs 

Column Joost Nijsen

  • Kopie_van_Column_Joost_Nijsen_2_.png

    BOEKEN-HANDEL

    16-03-2021 -

    Je hebt de boekhandel, en de boeken-handel. Met de boekhandel gaat het dezer maanden natuurlijk niet zoals het zou kunnen en moeten. Omdat het lezen van boeken door de Nederlandse overheid niet beschouwd wordt als een essentiële levensbehoefte, anders dan in enkele andere, grote Europese landen, zijn ze nog steeds gereduceerd tot afhaalloketten. Dat is tenminste íéts. Maar niet genoeg.