Podium


Uitgelicht

 • vvh9789057598067.jpg

  Auteursbezoek & nieuw boek DBC Pierre

  DBC Pierre won met zijn debuutroman Vernon God Little de Man Booker Prize, de heilige graal van de Engelstalige literatuur. Hij had geen literatuuropleiding gevolgd en nog nooit een schrijfcursus gedaan. Hoe dat mogelijk is? Dát onthult hij in Laat ze maar denken dat je als schrijver geboren bent. Speciaal ter gelegenheid van de verschijning treedt DBC Pierre begin november op bij Crossing Border.

Column Joost Nijsen

 • manuscripta2012_01.jpg

  Vaarwel Manuscripta

  12-10-2016 -

  Mis ik iets of heeft iedereen in het vak het zo druk met zichzelf dat er niet of nauwelijks gereageerd is op een toch opzienbarend bericht? 'CPNB stopt met Manuscripta en Vers voor de Pers', kopte de website van Boekblad.

  Voor wie het zich niet herinnert: uitgevers toonden decennialang hun nieuwe aanbod aan boekhandels en media op Vers voor de Pers, in voorjaar en najaar. Ik ga er niet nostalgisch over doen maar dat waren in de hoogtijdagen van het boekenvak hoogtepunten in het jaar, waar iedereen vanuit de zomer- en winterluwte altijd opgewonden naar toe leefde. Kraampje, dummy’s, catalogi, blow-ups omslagen.